taittonuotta_logo

 

  Etusivu Referenssit Työnäytteet Yhteystiedot Anne N-T design


Anne N-T design -logo

Valmistuin vuonna 2019 Suomen Yrittäjäopistosta mittatilausompelijaksi. Olen hankkinut lisäkoneeksi jo vanhemman, mutta tehokkaan Brotherin teollisuusompelukoneen, jolla pystyn ompelemaan vahvoja materiaaleja. Nahkatuotteiden valmistuskurssin olen käynyt jo 90-luvulla. Sen lisäksi olen opiskellut erilaisia kädentaitoja lyhytkursseilla mm. kansalaisopistoissa.


Brotherin kone

BROTHER TEOLLISUUSKONE

Tämä kone ompelee helposti mitä vaan, mikä mahtuu paininjalan alle.


paitapusero_verhosta

KAAVOITUS JA OMPELU

Kierrätystä - verhokankaasta ommeltu paitapusero. Tein leikkuusuunnitelman valopöydän päällä, jotta sain hevosten kuviot asettumaan järkevästi paitaan.

huovutusta

HUOVUTUS Neulalla ja ilman

Tein ensin neulekoneella neuleen, sen jälkeen huovutin toiseen reunaan omenapuun oksia ja kukkia. Lopuksi kaavoitin ja ompelin neuleesta ponchon.

Kissa on tehty neulahuovutuksella.

kehrättyä_lankaa

RUKILLA KEHRÄTTYÄ LANKAA

Oikeanpuoleisen kerän olen kehrännyt kissan- ja lampaankarvasta, vasemmalla on hevosen- ja lampaankarvasta kehrättyä ja takana pelkästä lampaankarvasta kehrättyä lankaa.


Tuftaus

TUFTAUS

Tämän koiran tuftasin valokuvan perusteella. Tein tuftauksen lyhyitä lankalenkkejä käyttäen enkä leikannut lenkkejä auki. Tuftauksen pohjakankaana on kierrätetty pellavaliina.

tukkireki_puutyo PUUTYÖT

Olen tehnyt vuosien varrella paljon erilaisia puutöitä, mm. veistoksia ja reliefejä. Tämä puutyö on melko pelkistetty tukkireki.

 

Mökötysenkeli

Mökötysenkeli Kangaspatsas

Tämän kangaspatsaan runko on tehty rautalangasta. Sen päälle on lähdetty muokkaamaan vartaloa sanomalehdellä. Sanomalehden päällä on kerros foliota ja lopuksi patsas on verhoiltu kovetteeseen kastetulla kankaalla. Tukka on tehty lampaanvillasta ja siivet ovat metallia.

Suunnittelin Mökötysenkelin vuonna 2015 mallituotteeksi Handmade-kirjaan. Mökötysenkeli mököttää – ei omia murheitaan vaan toisten puolesta.


"Ei niin suurta surua eikä mitätöntä murhetta,
etteikö sitä voisi Mökötysenkelille kertoa".Anne Nuottanen-Tuomela
Toivantie 46
37530 Lempäälä
P. 040 5171 480
anne(at)taittonuotta.fi
Y-tunnus 2054369-4

avainlippu_logo Instagram facebook